Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
ungerea cu undelemn
Autor Mesaj
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
Care bolnavi şi în ce condiţii trebuie făcută ungerea cu rugăciune peste bolnavi?

Joi Apr 13, 2006 10:36 am
YIM WWW
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Răspuns cu citat
calea scrie:
Care bolnavi şi în ce condiţii trebuie făcută ungerea cu rugăciune peste bolnavi?

Nu sunt sigur la ce te referi,dar cred ca la Iacov 5:13-16.Am sa incerc totus sa raspund.

La prima citire am crede ca este vorba despre un singur fel de bolnavi.
dar la o citire mai atenta se poate observa ca sunt trei feluri de bolnavi.si anume:
1.14. Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii; şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului.
[unde se foloseste cuvantul "Asthenia" care inseamna:invalid .handicapat sau boli trupesti ]
Si cred ca numai pentru acestia este nevoie ungerea cu undelemn.

2..15 Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşa; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate[Is.33:24 Nici un locuitor nu zice: ;Sunt bolnav!; Poporul Ierusalimului capătă iertarea fărădelegilor lui].acest verset 15 autorul il reia din versetul 13 "Este vreunul printre voi în suferinţă? Să se roage! Este vreunul cu inimă bună? Să cânte cântări de laudă!"
"care este vorba despre acelasi fel de bolnav si anume :bolnav sufleteste,[unde se foloseste cuvantul "Kamno" care inseamna:apasat,fara bucuria de a traii,depresiv,bolnav sufleteste.]

3.16 Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.
Daca trebuie sa fie vindecati inseamna ca sunt bolnavi,dar de ce sunt bolnavi ? Partasia fratasca a fost stricata,si astfel trebuie sa ne marturisim pacatele uni altora ,sa ne cerem iertare uni altora[greselile pentru care partasia frateasca a fost stricata] si in felul acesta sa fim vindecati [impacati].

1.bolnav trupeste
2.bolnav sufleteste
3."bolnav" frateste

Dum Apr 16, 2006 8:48 am
Membru Special
Membru Special

Răspuns cu citat
E interesantă aplicarea ta..........eu cred că textul se referă doar a bolile trupeşti şi la undelemn fizic..........însă cred că principiul textului se aplică cum spui tu şi la:
bolile spirituale
bolile frăţeşti adică de relaţii............

Întrebarea mea însă se referea la bolnavii Fizici..........
Eu cred că ungerea trebuie folosită sub călăuzire, adică nu ne punem să ungem bolnavii decât dacă avem îndemnul de la Duhul............
De asemenea e nevoie de sinceritate, pocăinţă şi mărturisire din partea celui bolnav.............

Dum Apr 16, 2006 12:24 pm
YIM WWW
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Răspuns cu citat
Nu eram sigur la ce te referi .Dar cu asta sunt si eu de acord,tot asa gindesc si eu,si mai ales ca mai prin toate adunarile asa se practica

Dum Apr 16, 2006 1:23 pm
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 4 mesaje ]