![]() |
Pagina 1 din 2 |
[ 96 mesaje ] | Du-te la pagina 1, 2 Următorul |
Versiune printabilă | Subiectul anterior | Următorul subiect |
Autor | Mesaj |
---|---|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
Care este numele lui Dumnezeu?
Are acesta un nume sau mai multe? |
Lun Apr 10, 2006 7:17 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() Membru din: Mar Apr 11, 2006 9:58 pm Mesaje: 2 Localitate: Arad ![]() |
are mai multe!
![]() _________________ Isus este Domn! |
Mar Apr 11, 2006 10:01 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 8:58 am Mesaje: 569 ![]() |
care sunt acestea? Dă-mi câteva exemple?
|
Mar Apr 11, 2006 11:00 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
Satana are mai multe nume şi prin asta cred că e diferit de Dumnezeu
![]() _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mie Apr 12, 2006 4:10 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Draga Turboman
Trebuie să facem distincţia dintre diferite titluri atribute sau numiri ale lui Dumnezeu şi numele său personal. nicăieri în Scriptură nu se face măcar aluzie la ‘numele Tale’ (la plural) ci doar „numele Tău” (Matei 6:9), întotdeauna la singular. Ca să înţelegem şi mai clar sensul de numire (comp cu Proverbe 21:24), când se referă la denumire, apelativ, titlu. Să dăm câteva exemple: Noi ştim că în această ţară deşi cineva este numit: ‘preşedinte’, ‘şeful statului’, ‘liderul României’, etc., repet: deşi este numit aşa, totuşi aceste numiri nu sunt numele lui. Numele lui real este Traian Băsescu şi nu preşedinte, şeful statului, etc. Tot aşa şi cu directorul unei firme, poate fi numit: ‘şef’ sau ‘director’ dar aceste numiri nu sunt numele lui, ci el are un nume propriu care-l identifică mai bine ca aceste titluri. Tot aşa Dumnezeu este numit prin diferite expresii (denumiri, nume atributive, apelative, etc.), dar are doar un nume personal: YHWH La nivel practic însă.........noi îl invocăm pe Dumnezeu cum simţim, prin diferite titluri apelative ca Doamne, Stăpâne; Tată, etc..........însă El are un singur nume personal: YHWH (Yahweh). Un studiu făcut de mine despre numele lui Dumnezeu îl găseşti la următorul link: http://www.calea.uv.ro/carti/numele_divin.htm |
Joi Apr 13, 2006 10:31 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
Da IHVH. Iahve, Iehova sau cine stie cum se scrie corect in limba noastra si cum se pronunta
![]() |
Joi Apr 13, 2006 11:21 am |
![]() |
![]() |
|
Membru din: Mie Apr 26, 2006 4:51 pm Mesaje: 2 Localitate: sibiu, romania ![]() |
Cu siguranta. Sa vedem de ce;
Nicaieri in Biblie nu gasim expresia "Numele meu este Dumnezeu" sau 'Numele meu este Cel Atotputernic" sau "Numele meu este Dumnezeul Ostirilor" sau 'Numele meu este Mantuitorul' sau 'Numele meu este Calea, Adevarul si Viata' sau 'Numele meu este Pastorul', etc, insa gasim expresia: 'Numele meu este DOMNUL" sau 'Numele lui este DOMNUL Ostirilor' sau 'Vor sti atunci ca eu sunt DOMNUL'. Noi stim ca 'DOMNUL' este inlocuirea numelui 'Iehova'. Asadar, este foarte logic: Numele lui personal este numai IEHOVA. In ce priveste titlul Domnul in cazul lui Isus, acesta reprezinta un atribut, pentru ca, conform Fapte 2:38, Dumnezeu a facut pe Cristos 'Domn' si 'Mantuitor'. Asadar, daca pe mine ma cheama 'Claudiu', nimeni nu ma poate 'face' Claudiu. Este cat se poate de simplu.[/u] _________________ clausjohannis |
Mie Apr 26, 2006 5:14 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() ![]() Membru din: Lun Apr 10, 2006 9:04 pm Mesaje: 659 ![]() |
cutitaru claudiu este adevarat dar totusi noi nu stim cum se pronunta exact numele divin.
![]() |
Mie Apr 26, 2006 6:25 pm |
![]() |
![]() |
|
şi nu ştim sigur daca a apărut în Noul Testament.............
|
Mie Apr 26, 2006 8:29 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Exact. Am auzit un svon ca s-a gasit manuscrisul original al cartii Iuda dar nimic mai mult
![]() |
Mie Apr 26, 2006 9:12 pm |
![]() |
![]() |
|
ar fi interesant acolo existat cel puţin un citat din V.T.........chiar mai multe unde apare YHWH.............
|
Joi Apr 27, 2006 9:49 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
Numele corespunzător tetragramei YHWH, apare in Biblie numai în legătură cu poporul evreu şi în închinarea adusă de acesta Dumnezeului Veşnic.
Dacă Dumnezeu dorea ca şi neamurile să invoce în închinare numele Său, Şi-ar fi făcut cunoscută Voinţa Sa în scrierile Noului Testament. Toţi creştinii prezentaţi în Noului Testament s-au rugat folosind apelativele "Tată", "Doamne" etc. Nici măcar Domnul Isus nu aminteşte ceva legat de vreun nume divin. În rugăciunea "Tatăl nostru", însuşi Domnul Isus foloseşte ca model apelativul "tată" în rugăciune. Pentru noi, cuvântul Iehova sau Iahve, etc., nu are nici o semnificaţie, însă evreii când se rugau şi invocau numele divin, automat înţelegeau semnificaţia numelui lui Dumnezeu. Ce rost are ca noi să ne rugăm zicând "AVVA" în loc de termenul românesc corespunzător - "TATĂ" ? |
Joi Apr 27, 2006 3:58 pm |
|
![]() |
|
Bine ai venit pe forum.................
|
Joi Apr 27, 2006 6:56 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Special ![]() Membru din: Mie Apr 19, 2006 7:41 am Mesaje: 551 Localitate: mai bine o alocatie ![]() |
mulţumesc...
|
Vin Apr 28, 2006 8:01 am |
|
![]() |
|
Membru Argint ![]() Membru din: Sâm Apr 15, 2006 1:51 pm Mesaje: 170 ![]() |
Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:12 am, modificat 1 dată în total. |
Vin Apr 28, 2006 2:53 pm |
|
![]() |
|
fiecare cum simte............
![]() |
Vin Apr 28, 2006 8:41 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
eu cred că termenii precum "aleluia", "maranata", "osana", au intrat în limbajul curent al membrilor diferitelor biserici neoprotestante deoarece se găsesc în traducerile biblice folosite de aceste biserici, mai ales cele ale lui Cornilescu. Dacă Cornilescu ar fi tradus aceste cuvinte evreeieşti, nimeni nu amintea de aceşti termeni. Nici un român creştin nu se adresează lui Dumnezeu cu "Adonai" sau "Elohim" pentru că întotdeauna în Biblia Cornilescu aceşti termeni sunt traduşi cu "Domnul".
De exemplu, unii preoţi ortodocşi folosesc termenul "Savaot" pentru "Domnul Oştirilor", doarece în traducerea ortodoxă a Bibliei apare sintagma "Domnul Savaot" . Şi mai este şi o chestiune de obişnuinţă. S-ar putea ca bisericile care cred în daruri să admită fără probleme aceşti termeni, pentru că mulţi dintre membrii lor vorbesc în limbi, şi rostesc aceste cuvinte în mod frecvent. |
Joi Mai 04, 2006 4:17 pm |
|
![]() |
|
radu adevarul este ca nu stim daca in traducerile originale apare sau nu numele divin...
Ioan 12:28 Tată, proslăveşte Numele Tău!” Şi din cer, s-a auzit un glas, care zicea: „L-am proslăvit, şi-L voi mai proslăvi!” Ioan 17:26 Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău şi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei şi Eu să fiu în ei.” Crezi ca Numele Tau este Domnul ? Sau se refera la IHVH ? |
Joi Mai 04, 2006 5:59 pm |
![]() |
![]() |
|
Dragă marinarule, versetele pe care le aduci în discuţie nu constituie un argument în favoarea ideii că Domnul Isus ar fi propovăduit un termen anume pentru numele divin.
În acele versete, "numele" lui Dumnezeu reprezintă persoana divină, împreună cu atributele ei, folosirea termenului: "nume" este generică. Astfel, în versetul Exod 6:3: " Eu M-am arătat lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov, ca Dumnezeul Cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu ca „Iehova.” Înţelesul este că Dumnezeu nu a împlinit promisiunile făcute lui Avraam, Isaac, Iacov, referitoare la o sămânţă, căci Iehova înseamnă "Eu fac să devină" . Toţi trei, Avraam, Isaac şi Iacov cunoşteau şi foloseau în închinare termenul "YHWH" . Sămânţa avea să vină mult mai târziu, în persoana lui Isus. La fel în versetele: "Iată, Eu trimit un Înger înaintea ta ca să te ocrotească pe drum şi să te ducă în locul pe care l-am pregătit. . Fii cu ochii în patru înaintea Lui şi ascultă glasul Lui; să nu te împotriveşti Lui, pentru că nu vă va ierta păcatele, căci Numele Meu este în El." Expresia "numele Meu este în El" nu face referire strictă, la modul propriu, căci acest lucru este imposibil. Înţelesul este că atributele divine precum judecata, puterea etc., au fost conferite acelui înger, care acţionează la poruncile lui Dumnezeu şi îl reprezintă pe Dumnezeu. Chiar şi în vorbirea uzuală, atunci când zicem, de exemplu, "mi-ai făcut numele de ruşine", nu importă că numele este Popescu sau Ionescu etc., ci persoana se are în vedere. |
Vin Mai 05, 2006 12:24 pm |
|
![]() |
|
radu cand o sa avem originale din NT si nu o sa apare numele divin in ele atunci am sa fiu de acord cu tine. Altfel nu putem sa facem decat speculatii.
|
Vin Mai 05, 2006 12:44 pm |
![]() |
![]() |
|
Membru cu statut special ![]() ![]() Membru din: Mie Apr 05, 2006 9:45 am Mesaje: 906 Localitate: Arad, Romania Anul naşterii: 31 Aug 1976 ![]() |
marinaru scrie: radu cand o sa avem originale din NT si nu o sa apare numele divin in ele atunci am sa fiu de acord cu tine. Altfel nu putem sa facem decat speculatii. La Matei avem deja manuscrisul Shem-Tob copiat după manuscrisul scris de evanghelist în ebraică chiar dacă nu ştim dacă e copie după copie sau după original. În acesta numele divin apare de cele mai multe ori din toate maniscrisele ebraice ale evangheliei care s-au făcut publice până în prezent şi anume în citatele din scripturile ebraice. Faptul că numele e prescurtat ţine de supertiţiile evreilor. Acuma mai nou s-au descoperit şi bucăţi din septuaginta care datează aproximativ din secolul I e.n. şi mai vechi din care unii cercetători au ajuns la concluzia că tentagrama la acea vreme era scrisă cu litere ebraice în textul grecesc şi încă nu a fost înlocuită cu kurios în toate exemplarele existente atunci. Dacă e aşa e posibil să se descoprere şi fragmente din evangheliile scrise în greacă în care citatele să aibe tentagrama în ebraică cea ce ar încheia discuţiile pe acest subiect dar acest lucru, după ce s-au făcut ucenici dintre neamuri, este diminuat de faptul că cei care au copiat septuaginta şi evangheliile în greacă probabil nu ştiau să scrie în ebraică nimic. Oricum faptul că în manuscrisele ebraice ale Matei, Iesus, citează numele divin din scripturi arată că el nu a vorbit doar de un nume teoretic şi e în armonie cu cea ce spune. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Vin Mai 05, 2006 4:36 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
e adevărat ce spui, Florin, însă ce a făcut acel călugăr catolic, care s-a apucat să fabrice el numele divin, pe la anul 1200, punând vocalele din "eloah" în tetragrama YHWH, mi se pare total deplasat.
faptul că există în unele manuscrise greceşti tetragrama cu caractere ebraice, este un argument în favoarea ideii că nu trebuie să considerăm sfânt numele profan "Iehova" , pentru că, dacă copiştii greci nu şi-au permis să modifice în vreun fel tetragrama pentru a o adapta limbii greceşti, nici noi nu trebuie să procedăm altfel. pe de altă parte, dacă primii creştini nu s-au rugat folosind vreo versiune a numelui divin, nici noi nu trebuie să o facem. în dispensaţia creştină, accentul cade pe relaţia de înfiere prin Duhul Sfânt, de Tată - fiu, noi, creştinii, avem în trupul nostru un duh de înfiere care strigă "Ava - tăticuţule". Un termen stereotip, ca Iehova, Iahwe, fără semnificaţie pentru noi, nu ne ajută cu nimic în închinare. |
Lun Mai 08, 2006 1:30 pm |
|
![]() |
|
O Idee...Eu stiu ca Isus spune ca nu numim pe pamant pe nimeni TATA pentru ca TATA este doar cel din CER. Si totusi toti ne numim parintii TATA. Eu nu cred ca este incorect sa spunem TATA IAHVE sau TATA IEHOVA.
radu vrei nu vrei sau iti place nu iti place scriptura spune ca IHVH este numele lui Dumnezeu pentru vesnicie. Are imp. pentru noi asta ? Eu cred ca da. |
Lun Mai 08, 2006 4:59 pm |
![]() |
![]() |
|
Da, Marinarule, YHWH este numele lui Dumnezeu, şi este pentru veşnicie, însă în N.T. accentul cade pe alte numiri (titluri) ale lui Dumnezeu, cum ar fi:
Dumnezeu Tată Doamne etc. Isus sa rugat in toate rugăciunile cu Tată sau Dumnezeule............ |
Lun Mai 08, 2006 7:05 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
calea este adevarat caci cine il cunoaste pe Tatal mai bine ca Isus ?
|
Lun Mai 08, 2006 7:46 pm |
![]() |
![]() |
|
dragă marinarule, nu avem voie să folosim termenul "tată" , atunci când avem o dispoziţie reverenţioasă, decât numai pentru Dumnezeu.
Evident că părinţilor le putem spune tată, mamă, asta nu are legătură cu închinarea creştină. putem să ne rugăm şi cu Savaot, Adonai, dar eu vreau să iterez ideea că un cuvânt clişeu nu are nici o valoare în închinarea adusă lui Dumnezeu. contează credinţa, faptele bune care o demonstrează, apoi rugăciunea cu post. îl cunoaştem pe Dumnezeu atunci când facem Voia Sa, nu când rostim un nume. |
Mar Mai 09, 2006 10:02 am |
|
![]() |
|
sunt de acord cu tine Radule când spui:
îl cunoaştem pe Dumnezeu atunci când facem Voia Sa, nu când rostim un nume." |
Mar Mai 09, 2006 10:08 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
Membru Argint ![]() ![]() Membru din: Joi Apr 27, 2006 11:31 pm Mesaje: 194 Localitate: Europa centrala ![]() |
calea scrie: sunt de acord cu tine Radule când spui: îl cunoaştem pe Dumnezeu atunci când facem Voia Sa, nu când rostim un nume." Si totusi, «spune-voiu numele täu fratilor mei; în mijlocul adunärii te voiu läuda". Iar numele lui Iisus are putere mare, iar dracii se cutremurä în fatza lui. Pt cä numele reprezintä persoana. |
Mar Mai 09, 2006 11:46 am |
![]() |
![]() |
|
Dragă Waelsch, ţi-as răspunde prin următoarele versete sugestive:
"Nişte exorcişti Iudei, care umblau din loc în loc, au încercat să cheme Numele Domnului Isus peste cei ce aveau duhuri rele, zicând: „Vă jur pe Isus, pe care-L propovăduieşte Pavel, să ieşiţi afară!” Cei ce făceau lucrul acesta, erau şapte feciori ai lui Sceva, un preot Iudeu din cei mai de seamă. Duhul cel rău le-a răspuns: „Pe Isus Îl cunosc şi pe Pavel îl ştiu; dar voi, cine sunteţi?” Şi omul, în care era duhul cel rău, a sărit asupra lor, i-a biruit pe amândoi şi i-a schingiuit în aşa fel, că au fugit goi şi răniţi din casa aceea." |
Mar Mai 09, 2006 1:34 pm |
|
![]() |
|
Ioel 2:32 Atunci oricine va chema Numele IHVH va fi mântuit. Căci mântuirea va fi pe muntele Sionului şi la Ierusalim, cum a făgăduit IHVH şi între cei rămaşi, pe care-i va chema IHVH.
Fapte 2:21 Atunci oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit.” |
Mar Mai 09, 2006 1:46 pm |
![]() |
![]() |
|
în ziua aceea, mulţi vor striga în fel şi chip: Iehova, Allah, Buddha, Vishnu etc., dar simpla pronunţare a unui nume nu atrage după sine o acţiune din partea lui Dumnezeu.
fariseii, saducheii, nu cunoşteau numele divin? binenţeles, dar au fost respinşi de Domnul Isus, ca unii care nu făceau lucrările lui Dumnezeu. |
Mar Mai 09, 2006 2:59 pm |
|
![]() |
|
radu posibil. Fariseii si saducheii nu pronuntau numele divin...
|
Mar Mai 09, 2006 3:02 pm |
![]() |
![]() |
|
dragă marinarule, dacă fariseii şi saducheii nu pronunţau numele divin şi acest lucru ar fi fost de dorit din partea lor, eu cred că Domnul Isus ar fi menţionat măcar o dată acest aspect. Probabil tradiţia evreilor de a nu pronunţa numele divin, fiind prea sfânt, s-a născut mult mai târziu.
|
Mie Mai 10, 2006 8:23 am |
|
![]() |
|
radu atunci cum explici faptul ca acesta a fost inlocuit cu Domnul si inainte de Cristos ?
|
Mie Mai 10, 2006 11:01 am |
![]() |
![]() |
|
din câte ştiu eu, era înlocuit numai în pronunţie, adică se citea numele dar se pronunţa "Adonai", însă din textele scripturale, nu ştiu dacă numele a fost scos definitiv. Cert este că cineva mi-a spus că a vorbit cu un evreu care susţinea contrariul, că actual există numeroase grupuri de credincioşi evrei care cunosc şi se roagă şi acum folosind numele divin...
|
Mie Mai 10, 2006 11:57 am |
|
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
marinaru scrie: a fost inlocuit cu Domnul si inainte de Cristos in traducerea din ebraica in greaca, facuta de evrei: LXX _________________ catolica |
Mie Mai 10, 2006 1:39 pm |
|
![]() |
|
nu ştim exact când a avut loc schimbarea din YHWH în Kyrios în Septuagina...........cert este că există versiuni în care apare tetragrama şi altele în care nu apare...........
Bine ai venit MariaB pe Forum........... ![]() |
Mie Mai 10, 2006 1:56 pm |
![]() ![]() |
![]() |
|
în ipoteza în care primii creştini neevrei ar fi folosit în închinare tetragrama, cum ar fi pronunţat numele divin ?
|
Lun Mai 15, 2006 10:10 am |
|
![]() |
|
Membru 64-bit ![]() Membru din: Mie Mai 10, 2006 8:31 am Mesaje: 329 Localitate: Bucuresti ![]() |
radu scrie: în ipoteza în care primii creştini neevrei ar fi folosit în închinare tetragrama, cum ar fi pronunţat numele divin ? _________________ catolica |
Lun Mai 15, 2006 1:34 pm |
|
![]() |
|
MariaB scrie: de unde ştii ? scuză-mă dar cred că doar faci o presupunere (dealtfel foarte logică) - ar putea tot la fel de bine să nu fie aşa, adică apostolii însuşi să fi folosit una din variante pentru tetragrama. |
Lun Mai 15, 2006 1:54 pm |
|
![]() |
|
radu scrie: MariaB scrie: asa cum auzeau de la evrei - se citea "Numele" in textele in care aparea tetragrama de unde ştii ? scuză-mă dar cred că doar faci o presupunere (dealtfel foarte logică) - ar putea tot la fel de bine să nu fie aşa, adică apostolii însuşi să fi folosit una din variante pentru tetragrama. acum inteleg ca te intrebai daca primii crestini neevrei foloseau tetragrama sau alte apelative - foloseau ceea ce auzeau de la cei care ii crestinau! _________________ catolica |
Lun Mai 15, 2006 2:02 pm |
|
![]() |
|
şi atunci cum se explică faptul că nu ştim, nu avem nici cea mai mică idee, şi nu noi, ci savanţii care se ocupă cu studierea acestei problematice, care este numele divin ?
|
Lun Mai 15, 2006 2:09 pm |
|
![]() |
|
radu scrie: şi atunci cum se explică faptul că nu ştim, nu avem nici cea mai mică idee, şi nu noi, ci savanţii care se ocupă cu studierea acestei problematice, care este numele divin ? nici cum se citeau unele litere ale alfabetului ebraic nu avem de unde sa stim (he, het, ayn, aleph) ... probabil ca te afli in acea perioada a vietii in care crezi ca stiinta poate totul - vei descoperi incet-incet ca stiinta poate mult mai putin decat o poate face intuitia... _________________ catolica |
Mar Mai 16, 2006 8:13 am |
|
![]() |
|
MariaB scrie: probabil ca te afli in acea perioada a vietii in care crezi ca stiinta poate totul - vei descoperi incet-incet ca stiinta poate mult mai putin decat o poate face intuitia... Nu am trecut niciodată prin această perioadă ...eu doar remarcam ideea următoare: Dacă Dumnezeu dorea ca poporul Lui să-I cunoască numele şi să îl folosească în închinare, ar fi apărut în Noul Testament. |
Mar Mai 16, 2006 8:29 am |
|
![]() |
|
radu scrie: Nu am trecut niciodată prin această perioadă ...eu doar remarcam ideea următoare: Dacă Dumnezeu dorea ca poporul Lui să-I cunoască numele şi să îl folosească în închinare, ar fi apărut în Noul Testament. Apare în manuscrisul Shem-Tob cea ce arată că Iesus şi mai apoi Matei l-a folosit. Faptul că în unele copii ale Septuagintei era scris cu silabe ebraice a determinat pe creştinii greci să nu-l poată scrie deoarece aceste silabe nu le erau familiare şi nu se puteau juca să scrie oricum, astfel l-au înlocuit cu un cuvânt din limba lor: Kyrios. Având în vedere că părinţii pre-niceeni ai Bisericii au scris că era folosit pe vremea lor şi faptul că în manuscrisele ebraice ale Evangheliei după Matei apare este o dovadă că în sec. I cel puţin unii din Apostoli l-au folosit. _________________ Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42) |
Mar Mai 16, 2006 8:47 am |
![]() ![]() |
![]() |
|
da, dragă Florin, dar de ce nu există explicit în Biblia de astăzi, ca să poată citi tot omu ?
![]() |
Mar Mai 16, 2006 9:17 am |
|
![]() |
|
radu scrie: Dacă Dumnezeu dorea ca poporul Lui să-I cunoască numele şi să îl folosească în închinare, ar fi apărut în Noul Testament. textele Vechiului Testament au fost scrise si rescrise rimp de mai bine de o mie de ani, in timp ce Noul Testament a avut la dispozitie doar vreo doua sute de ani inainte ca oamenii sa hotarasca "incheierea" lui... _________________ catolica |
Mar Mai 16, 2006 9:49 am |
|
![]() |
|
Dumnezeu e perfect în tot ceea ce face
|
Mar Mai 16, 2006 9:50 am |
|
![]() |
|
radu scrie: Dumnezeu e perfect în tot ceea ce face _________________ catolica |
Mar Mai 16, 2006 10:14 am |
|
![]() |
|
da, aşa este, şi acest lucru este valabil şi pentru papă care este un simplu om.
totuşi, Dumnezeu veghează asupra Cuvântului Său Ultima oară modificat de radu pe Mar Mai 16, 2006 10:30 am, modificat 1 dată în total. |
Mar Mai 16, 2006 10:17 am |
|
![]() |
|
![]() |
Pagina 1 din 2 |
[ 96 mesaje ] | Du-te la pagina 1, 2 Următorul |
Ora este UTC + 2 [ DST ] |